Gjermundshaug i finalen om milliardprosjekt

jun. 20, 2017

Gjermundshaug Gruppen er gjennom grupperingen Strabag/Acciona én av tre finalister i konkurransen om OPS-prosjektet rv. 3/rv. 25 Løten–Elverum.

Sju ulike grupperinger meldte sin interesse for jobben med å bygge ny 2/3-felts hovedvei og 15 km firefelts motorvei på Rv. 3 og Rv. 25 fra Ommangsvollen til Grundset.

OPS-kontrakten antas å ha en verdi på cirka 4 milliarder kroner, og er den første kontrakten med offentlig-privat samarbeid som vegvesenet inngår på 13 år, og den største enkeltkontrakten Statens vegvesen forventer å inngå i 2018.

Prosjektformen er OPS (offentlig-privat samarbeid) som innebærer at Vegvesenet inngår kontrakt med et selskap som skal finansiere, bygge og drifte strekningen i 20 år.

TRE FINALISTER

Mandag offentliggjorde Statens vegvesen at de har plukket ut tre av de sju grupperingene til en finalerunde om storkontraktene. «Finaleheatet» består av Skanska Norge, Strabag/Acciona og Veidekke/Sundt, og avgjørelsen er ventet i oktober.

INTERNASJONALT SELSKAP

Gjermundshaug Gruppen er med i finalen som en del av grupperingen Consortium Strabag/Acciona. Grupperingen består videre av svenske Strabag AG og spanske Acciona Consesiones SL som står som eiere i tillegg til spanske Acciona Construccion SA, Acciona Nouvelle Autoroute 30 Inc og Acciona SA, ÅF Enqineerinq AS, Lemminkäinen AS og PEAB Norge AS.

FINANSIELLE MUSKLER

– Vi har hatt syv sterke grupperinger med i vurderingen. Vi skal nå konsentrere oss om dialog og forhandlinger med de tre vi har vurdert som sterkest, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet. Hun sier at disse grupperingene utgjør en spennende blanding av norske og internasjonale selskap. Finalistene er valgt blant annet på grunnlag av erfaring, økonomisk soliditet og historikk på helse, miljø og sikkerhet. Finansielle muskler er viktig i et OPS-prosjekt der kontraktsverdien antas å ligge rundt 4 milliarder kroner. Dette skal OPS-selskapet finansiere i byggeperioden.

FORHANDLINGER

– I månedene fremover skal vi diskutere løsninger med de tre selskapsgrupperingene før vi tar et endelig valg om samarbeidspartner, fortsetter Sandvin, og legger til:

– En prosess med forhandlinger gir entreprenørene muligheter for å spille inn løsningsforslag underveis. Vi skal få et prosjekt med gode tekniske løsninger og optimal framdrift, fremholder Bettina Sandvin.

Kilde: Alvdalmiv.no

Aktuelt

Ny daglig leder hos Gjermundshaug Anlegg

Pål Ligård trer av rollen som daglig leder ved Gjermundshaug Anlegg AS, og Trond Musdalslien tar over denne rollen som daglig leder i selskapet. 

Trond Musdalslien har lang og solid erfaring fra bransjen, og han er allerede godt kjent i organisasjonen som leder av søsterselskap, Anlegg Øst. Nå går fremtiden mot et lederskap for begge selskaper! 

På sikt vil det jobbes med å slå sammen Gjermundshaug Anlegg og Anlegg Øst Entreprenør til én solid enhet. I Trond får vi en sterk leder med solid prosjekterfaring, og kompetansen vi trenger for å utvikle oss videre for å realisere lønnsom vekst i årene som kommer, sier styreleder i Eleda Norge AS, Klas-Urban Hilberth.

Som daglig leder i søsterselskapet Anlegg Øst Entreprenør, er jeg godt kjent med organisasjonen i Gjermundshaug Anlegg og ser frem til å bidra til videre vekst og utvikling, sier Trond Musdalslien.

Med Trond på laget vil Anlegg Øst og Gjermundshaug Anlegg på sikt slå seg sammen til ett selskap, det blir derfor en spennende fremtiden fremover både for Gjermundshaug anlegg og Anlegg øst! 

Vi ønsker å takke Pål for hans innsats og engasjement som daglig leder, og ønsker ham alt godt på veien videre! 

                                                                                                                                   

Eleda Norge AS eier både Anlegg Øst Entreprenør, som har hovedkontor på Lillehammer og Gjermundshaug Anlegg med hovedkontor på Elverum. De to selskapene vil i 2024 omsette for ca. 1,6 milliarder kroner og har per i dag en samlet ordrereserve på 2,9 milliarder kroner.

Les mer