- Vaner som forebygger smitte skal opprettholdes i tråd med informasjon fra FHI og Helsedirektoratet
- Spisepauser skal avholdes på forskjellige steder for å unngå for tett kontakt. Ta med matpakke, egen drikke og ikke spis eller tilbered mat/drikke i fellesarealer sammen med andre. Spisepauser kan avholdes f.eks. i maskin, i bil, på personlig brakke eller personlig kontor (for de som har det). Dette gjelder også ved våre kontorlokasjoner.
- Anlegg der bespisning er absolutt nødvendig i fellesarealer (kro, restaurant, hotell etc.) skal følge myndighetsråd og spisestedets lokale råd. Som minimum skal det opprettholdes en avstand på 2 m (gjerne mer) mellom interne ansatte og andre som eventuelt spiser i samme lokale.
- Ingen interne møter/samlinger skal avholdes i møterom eller fellesarealer, men kun på Teams eller lignende. Hvis det er et absolutt behov for en samling/møte, og det ikke er mulig å avholde denne via digitale hjelpemidler, skal dette avholdes utendørs med minimum 2 m avstand mellom hver person.
- Møter med våre kunder/byggherrer kan opprettholdes hvis kunden/byggherren krever dette. GGs representanter skal imidlertid oppfordre sterkt til bruk av Teams (eller annet), eller å utsette møte. Hvis møtet MÅ gjennomføres i felles møterom, skal det gjennomføres med færrest mulig deltakere og med minimum 2 m. avstand mellom personer.
- Hjemmekontor skal benyttes for de som har en slik mulighet, når dette er praktisk mulig og hensiktsmessig (Opplys gjerne i din outlook-kalender hvor du er)
- Håndhilsing skal ikke forekomme
- Så langt det er mulig, skift til/fra arbeidstøy hjemme eller i personlig brakke
- Brakkerigger må innføre lokale tiltak som forsterket renhold av toaletter og fellesarealer. Dette er anleggsleder sitt ansvar
- Myndighetspålagt karantene eller isolering skal overholdes
- Ansatte som kjenner seg forkjølet eller har liknende symptomer skal holde seg hjemme
- Hvis en ansatt må reise hjem pga. forkjølelsessymptomer eller annen sykdom skal den ansatte etter beste evne vaske/desinfisere flater på/i maskiner og kjøretøyer som han/hun har brukt siste døgnet. Vask/desinfeksjon skal gjennomføres som siste aktivitet før utstyret forlates og utføres etter beste evne med tilgjengelig utstyr. Prioriter flater som det er naturlig å ta på for føreren. Den som eventuelt overtar maskin/kjøretøy skal gjennomføre samme vask/desinfeksjon før utstyret tas i bruk på nytt. Bruk engangshansker hvis dette er tilgjengelig, og kast disse etter bruk. Vær nøye med å vaske/sprite hender etter gjennomført vask.
Korona - forebyggende tiltak i GG
Gjermundshaug Gruppen har innført forebyggende tiltak mot spredning av Koronavirus.